Dobri nastupi Bašića i Omeragića u Slovačkoj

Brzo klizanje

Dobri nastupi Bašića i Omeragića u Slovačkoj

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Nihad Bašić i Tarik Omeragić nastupili su na međunarodnom takmičenju u brzom klizanju na kratke staze koje je održano od 20. do 23. decembra ove godine u Slovačkoj.

U konkurenciji 152 takmičara iz 12 zemalja predstavnici BiH imali su zapažen nastup. Nihad Bašić je dobro odvezao sve utrke (500m,1.000m i 1.500m) te je u ukupnom plasmanu zauzeo peto mjesto.

Bašić je pokazao da je u dobroj formi i da će se ravnopravno boriti za završnicu evropskog seniorskog prvenstva koje će biti održano od 18. do 20. januara 2013. godine u Malmeu (Švedska), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Omeragić se istaknuo u utrci na 500 metara gdje je osvojio  osmo mjesto, što mu je donijelo dodatne bodove na putu da se kvalifikuje na juniorski Europa Kup koji se održava početkom 2013. godine u Italiji, a već je obezbijedio učešće na svjetskom juniorskom prvenstvu u brzom klizanju, koje će biti održano u februaru 2013. godine u Poljskoj.

Klizački savez BiH je zadovoljan nastupima, rezultatima i ukupnim radom i zalaganjem Bašića i Omeragića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti