Ducksi blizu prolaska, Rangersi slavili u gostima

Anaheim uz Montreal jedini ima 3:0

Ducksi blizu prolaska, Rangersi slavili u gostima

Nakon Montreala, hokejaši Anaheima su stigli na korak do plasmana u konferencijsko polufinale. Prvaci iz 2007. godine trenutačno vode 3:0 protiv Winnipeg Jetsa, a treću pobjedu su izborili u utakmici punoj preokreta.

Na krilima svojih navijača koji su nakon duže pauze dočekali utakmicu play offa, Jetsi su poveli golom Leea Stempniaka, ali Ducksi uzvraćaju. Prvo je Cam Fowler izjednačio na 1:1, a onda je Corey Perry doveo goste u vodstvo. Perryja je nakon gola žestoko, nesportski pokupio Dustin Byfuglien. Jetsi su izjednačili u situaciji četiri na četiri, gol je dijelo Tylera Myersa. Do kraja druge trećine još po jedan gol u režiji Jakoba Silfverberga i Bryana Littlea za vodstvo Jetsa 4:3. Gostima je produžetak osigurao Ryan Kesler, a pobjedu 5:4. Rickard Rakell. U gostujućem sastavu Silfverberg je imao tri boda (gol + dvije asistencije), Cogliano tri asistencije, Kesler gol i asistenciju. Andersen na golu 31 odbranu.

Žestokih duela i tučnjave nije nedostajalo i u duelu Minesote i St.Louisa. Mreža Devana Dubnyka je ostala netaknuta, iako realno, golman Minesote nije imao previše posla (17 odbrana). Jason Pominville, Zach Parise i Nino Niederreiter su kreirali pobjedu Minesote 3:0.

Rangersi su uzvratili Pittsburghu sa poraz na svom ledu.  Keith Yandle je sjajnim dodavanjem pronašao
Carla Hagelina za vodstvo Rangersa. Nakon toga je Lundqvist poskidao nekoliko teških udaraca, pa je došao novi gol Rangersa, strijelac je Chris Kreider. Pittsburgh je preko Patrica Hornqvista prepolovio
zaostatak, ali ga nije nadoknadio. Lundqvist je imao 23 odbrane.

Istok:
Pittsburgh - NY Rangers 1:2 (1:2)

Zapad:
Winnipeg - Anaheim 4:5 (0:3)
Minesota - St.Louis 3:0 (2:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti