Ducksi i raspoloženi Andersen zaustavili Chicago

prvi poraz Blackhawksa na domaćem ledu u play offu

Ducksi i raspoloženi Andersen zaustavili Chicago

U trećoj utakmici finala Zapadne konferencije, Anaheim Ducksi su u gostima sredili Chicago Blackhawkse 2:1. Ovo je bio prvi poraz Chicaga na domaćem ledu ove sezone u play offu.

Najveće zasluge idu dvostrukom asistentu Ryanu Getzlafu, strijelcima Patricku Maroonu i Simonu Despresu te golmanu

Fredriku Andersenu koji je sakupio 27 odbrana. Na velikim iskušenjima je bio Danac u završnici utakmice kada su Blackhawksi povukli golmana. Na kraju sve je ostali na golu Patrick Kane sjajnim bekhendom iz 20.minute. Četvrta utakmica serije bit će odigrana u Chicagu u noći sa subote na nedjelju.

"Imamo ekipu koja je spremna žrtvovati se na taj način. Sjajno je kad ispred sebe imaš takvu grupu momaka. To mi puno pomaže" pojasnio je junak utakmice  Fredriku Andersen.

Finale Zapadne konferencije:

Chicago - Anaheim 1:2 (1:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije