Dva produžetka, penali u Chicagu
Scott Niedermayer, kapiten Anaheima

NHL sezona

Dva produžetka, penali u Chicagu

Sve tri utakmice sinoćnjeg programa u NHL-u završene su neriješeno. U dvije je odlučivao produžetak, a u jednoj penali.

Ottawa je nadigrala Tampu sa 3:2, a pobjedu je donio Fisher golom u produžetku. Sva tri perioda bila su izjednačena. Prva dav završena su 1:1, a u trećem nije bilo golova. U regularnom dijelu strijelci za Senatorse bili su Shannon i Kelly, a za goste Mruphy i Hall.

Scott Niedermayer, kapiten Anaheima, najzaslužniji je što su «patke» stigle do trijumfa nad Vancouverom. Bilo je 4:3, a veteran je na majstorski način završio lijepu akciju svog tima. Domaći su nakon prvog dijela imali minimalnu prednost (Selanne), da bi u drugoj trećini oba tima dala po dva gola (Getzlaf, Nokelainen - Burrows, Wellwood). Kada se činilo da će tako ostati i nakon 60 minuta, Kesler je stvari vratio na početak.

Chicago je Carolinu savladao nakon izvođenja penala (3:2). Kris Veersteg bio je junak prilikom izvođenja kaznenih udaraca i Blackhawksi su se radovali.

Rezultati
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 3:2 (p.), Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 3:2 (pen.), Anaheim Mighty Ducks - Vancouver Canucks 4:3 (p.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti