Edmonton se oprostio od play-offa
Edmonton se oprostio od plax-offa

NHL sezona

Edmonton se oprostio od play-offa

Hokejaši Edmontona neće vidjeti play-off NHL-a. Porazom na svom ledu od Los Angeles Kingsa (1:2) Oilersi su izgubili sve šanse da uđu u doigravanje. Domaćini su u meč ušli kao da im trijumf ništa ne donosi.

To su Kingsi iskoristili i nakon prvog perioda imali su dva gola prednosti (2:0), a strijelci su bili Frolov i Simmonds. Tek u drugoj dionici Edmonton je krenuo agresivnije, ali osim počasnog gola Pisanija nije uspio doći do preokreta.

NY Rangersi dobili su Canadiense rezultatom 3:1 čime su se vjerovatno osigurali play-off. Na ruku Njujorčanima je išao i poraz Floride kod Pittsburgha, ekipe koja je sa Rangersima bila bodovno izjednačena.

Domaći su poveli preko Druryja, a Canadiensi su izjednačili do kraja prve četvrtine. Ispostaviće se da je to bilo sve što su uradili jer su Antropov i drugi put Drury razveselili prepuni Madison. Flyersi su u Philadelphiji rezultatom 2:1 nadvisili Pantherse koji su vodili golom McLeana, ali su do kraja dozvolili povratak tima koji je poznat po vjernim i vatrenim tifozima. Lupul i Carter «panterima» su pokazali da nema šta tražiti.

Rezultati
New Jersey - Toronto 1:4, NY Rangers - Montreal 3:1, Philadelphia - Florida 2:1, Carolina - NY Islanders 9:0, Atlanta - Washington 2:4, Ottawa - Boston 3:2, Tampa Bay - Pittsburgh 4:6, Nashville - Chicago 2:4, Minnesota - Dallas 3:1, Edmonton - Los Angeles 1:2, Vancouver - Calgary 4:1, Phoenix - St. Louis, San Jose - Colorado 1:0 (pen.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti