Klizaljka preko zgloba: NHL zvijezda je odjurila s leda tražeći pomoć
Evander Kane je doživio duboku posjekotinu na zglobu zbog čega je morao na operaciju

Kane je morao na hitnu operaciju

Klizaljka preko zgloba: NHL zvijezda je odjurila s leda tražeći pomoć

M. Šljivak

Hokejaš Edmonton Oilersa Evander Kane doživio je stravičnu povredu u meču s Tampa Bay Lightningom nakon što mu je klizaljkom ruku rasjekao protivnički defanzivac Patrick Maroon zbog čega je morao na hitnu operaciju.

Kontroverzna hokejaška zvijezda Evander Kane doživio je zaista tešku povredu zgloba ruke u meču njegovih Edmonton Oilersa i Tampa Bay Lightninga.

Nakon jedne akcije Kane se našao na ledu nakon duela s Philippeom Myersom. Ubrzo se tu našao Maroon koji je klizaljkom prešao preko zgloba 31-godišnjeg hokejaša.

Odmah je bilo jasno da je došlo do teške povrede. Kane se uhvatio za ruku i istrčao je s leda dok je pritiskao zglob drugom rukom kako se krvarenje ne bi nastavilo.

Oilersi su odmah nakon utakmice saopštili situaciju oko Kanea. Morat će na operaciju:

"Nakon što je doživio povredu zgloba tokom drugog perioda utakmice Evander Kane je stabilno i prebačen je u bolnicu na operacioni zahvat", poručili su iz kanadskog tima.

Oglasi

Više informacija o povredi donio je generalni menadžer tima Ken Holland.

"Ima duboku posjekotinu na zglobu. Stabilno je i podvrgnut je operaciju. S njim će biti sve OK", rekao je Holland.

Evander Kane je ove sezone za Oilerse postigao pet pogodaka i upisao je osam asistencija. Radi se o momku koji je veoma kontroverzan.

Zbog problema s kockanjem proglasio je bankrot i zbog toga mu je raskinut ugovor sa San Jose Sharksima. Ipak, novu šansu su mu pružili Oilersi s kojima ima još četiri godine ugovora.

Kane je također napravio haos u životu svojoj nekadašnjoj suprugi Anni. Dok je ona bila trudna, on ju je izbacio na ulicu, te se s ljubavnicom provodio po Evropi.

Ona ga je nakon toga optužila za nelegalno klađenje zbog kojeg je na kraju dobio otkaz u San Joseu, no u životu je dobio drugu šansu.

Evander Kane je izabran kao četvrti pik NHL drafta 2009. godine. Interesantno je svakako da je ime dobio po nekadašnjem bokserskom prvaku svijeta Evanderu Holyfieldu.

U karijeri je ovaj 31-godišnjak pored Edomnton Oilersa i San Jose Sharksa nastupao još za Atlanta Trasherse, Winnipeg Jetse, Buffalo Saberse te bjeloruski Dinamo iz Minska.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi