Finci bolji od Rusa, Austrija iznenadila Slovačku

Kanada se probila na prvo mjesto u Stockholmu

Finci bolji od Rusa, Austrija iznenadila Slovačku

M. Maksimović

Porazi od Francuske i Latvije očito su ostavili traga na aktuelnim svjetiskim prvacima i viceprvacima, Rusima i Slovacima. Slovaci su prvo poraženi od Latvije, a onda i od slabe Austrije 1:2 na penale. Bernhard Starkbaum je upisao čak 42 odbrane. 

Kanađani su napokon probili na prvo mjesto grupe S, nakon pobjeda nad Bjelorusijom 4:1. Utakmica je protekla u totalnoj dominaciji Kanađana, Bjelorusi su uputili tek deset udaraca na gol nezaposlenog Dubnyka. 

 

Derbi večeri je odigran u Helsinkiju gdje su Finci uspjeli savladati Ruse 3:2. Petri Kontiola je bio ponajbolji u redovima Finske, postigao je prva dva gola. Aaltonen je povisio na 3:1 u 36.minuti, nakon čega su Rusi krenuli po izjednačenje. Bez golmana je Kovalchuk uspio smanjiti na 3:2 minutu i 48 sekundi prije kraja, završnica je bila burna ali je Finska pobjedila.

 

Jedina selekcija bez pobjede je i dalje Slovenija. Slovenci su Česima parirali dvije trećine, ali su pali u desetak minuta treće, Michalek i Novotny su objezbjedili pobjedu Češkoj 4:2 

 

Grupa S:

Slovenija - Česka 2:4

Kanada - Bjelorusija 4:1

 

Grupa H:

Slovačka - Austrija 1:2

Rusija - Finska 2:3

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije