Flyersi od 0:2 do 4:2

NHL sezona

Flyersi od 0:2 do 4:2

Washington je na svom ledu pomalo neočekivano poražen od Philadelphie sa 2:4. Iako su Capitalsi postigli dva gola i poveli sa 2:0 (Backstrom, Ovečkin) činilo se da će susret proteći u rutinskoj izvedbi jedne od najboljih ekipa.

No, tako nisu mislili gosti koji su smanjili preko Girouxa, da bi Hartnell izjednačio rezultat. Nisu se Capitalsi ni snašli, a još dva paka završila su u njihovoj mreži. Carter i Asham donijeli su Flyersima veliki trijumf.
U kanadskom derbiju Montreal je dočekao Vancouver i ospratio ga sa tri gola u mreži. Plekanec, Markov i Lapierre pobrinuli su se za pobjedu.
Iako je u zadnje vrijeme Boston igrao lošije nego na početku sezone, protiv Floride se iskupio za blijede partije. Bilo je 6:1 za Bruinse koja je u jednom trenutku imala 1:2, ali je do kraja primila četiri gola.

Rezultati
Boston - Florida 6:1, Buffalo - Anaheim 2:3, Washington - Philadelphia 2:4, Atlanta - Colorado 4:3, Montreal - Vancouver 3:0, Ottawa - Carolina 4:2, Nashville - Chicago 5:3, Minnesota - Los Angeles 1:2 (pen.), St.Louis - Phoenix 2:1, Calgary - Columbus 4:1, Edmonton - Tampa Bay 5:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.