Flyersi otpustili trenera

Nakon tri utakmice

Flyersi otpustili trenera

U prve tri utakmice Philadelphia Flyersi su upisali tri poraza, što je bilo dovoljno gazdama kluba da otpuste dosadašnjeg trenera Petera Laviolettea.

Laviolette je trenersku karijeru počeo u NY Islandersima, koje je napustio nakon dvije sezone. Narednih pet je vodio Carolina Hurricanes, a onda se skrasio u Flyersima. U prvoj je igrao veliko finale, nakon toga je dva puta gubio u drugom krugu, dok je prošle (skraćene) sezone ekipa ostala bez play offa.
Niz loših rezultata nastavljen je i u novoj sezone, pa je nedjeljni 1-2 poraz od Carolina Hurricanesa bila posljednja utakmica Laviolettea na klupi Philadelphije. Na mjestu prvog čovjeka struke zamijenit će ga njegov dosadašnji pomoćnik Craig Berube, objavio je klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.