Flyersi preletjeli New Jersey

NHL sezona

Flyersi preletjeli New Jersey

Philadelphia Flyersi su nadigrali New Jersey Devilse sa 4:2, u meču koji im je mnogo značio u borbi za četvrtu poziciju na Istoku. Susret je riješen na početku trećeg perioda u kojem su Carter i Gagne osigurali vodstvo od 2:0 što je za goste bilo nedostižno.

Detroit Red Wingsi su porazom od Calgaryja pali na drugo mjesto ukupnog poretka (lider je ponovo San Jose), a kako su igrali aktuelni prvaci dobro su i prošli.

Flamesi su vodili sa 4:1, a kada su Franzen i Hudler pogodili za 3:4 činilo se da će se ući u egal završnicu. Ipak, do kraja su domaći rutinskom igrom došli do novih bodova, a posljednji pogodak djelo je Conroya.
Jedinu gostujuću pobjedu u NHL-u ostvarili su noćas Carolina Hurricanesi, koji su nakon produžetka slavili na Floridi.

Rezultati
Florida - Carolina 2:3 (p.), Calgary - Detroit 5:3, Philadelphia - New Jersey 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.