Flyersi se vratili
Primiče se kraj ligaškog dijela sezone

NHL sezona

Flyersi se vratili

Philadelphia Flyersi nadigrali su Boston Bruinse sa 4:3 na njihovom ledu, iako su nakon prvih 20 minuta imali zaostatak od dva gola (1:3). Savard je doveo domaće u vodstvo, a Gagne je izjednačio. Do kraja prvog dijela Bitz i Kobasew donijeli su dvocifrenu prednost Bruinsima.

Ipak, Flyersi su vrlo brzo nadoknadili dva gola. Metropolit i Hartnell stvari su vratili na početak. U tom trenutku niko nije vjerovao da je 3:3 konačan rezultat susreta.

U produžetku je Philadelphija s(p)retno stigla do pobjede. Ferenc je nehtijući skrenuo pak koji je ka golu Fernandeza uputio Jones i mreža se zatresla.
Detroit se za sve loše rezultate u proteklom periodu “iskalio” na Edmontonu. Završilo je sa 8:3 za aktuelne prvake koji su u posljednja dva duela ipak pokazali formu iz prošle sezone. Već na startu je bilo 3:0 za domaćine (Rafalski, Lebdi i Cleary), a nakon prvog perioda i velikih 5:0 (Hossa,  Dacjuk) i bilo je jasno da će bodovi ostati u Joe Louis Areni.

Rezultati
Boston - Philadelphia 3:4 (p.), Calgary - Anaheim 1:2, Detroit - Edmonton 8:3, Montreal - Toronto 2:5, Ottawa - Buffalo 3:2 (pen.), New Jersey - Los Angeles 1:3, Washington - Florida 3:1, Columbus - San Jose 3:2 (p.), Tampa Bay - NY Islanders 1:0, St. Louis - Colorado 4:1, Phoenix - Carolina 2:7, Vancouver - Chicago 7:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije