Flyersi uhvatili priključak
Philadelphia Flyersi smanjili na 1:2

NHL play-off

Flyersi uhvatili priključak

Philadelphia Flyersi uhvatili su priključak za Pittsburgh Penguins u prvom krugu NHL doigravanja. «Pingvini» su sa velikih 2:0 u seriji stigli u grad auto industrije gdje su ih sačekali raspucani domaćini koji nisu jednostavno nisu imali izbora. Interesantno, sve tri trećine završene su identičnim rezultatom - 2:1, a junak je bio Gagne koji je dva puta savladao Fleuryja.

Osim njega, mrežu gostiju pogodili su: Carter, Richards, Giroux i Ross, dok su se za goste u strijelce upisali Malkin i Scuderi.

Slično kao u duelu Capitalsa i Rangersa, druge i osme ekipe konferencije Istoka u kojem Njujorčani neočekivano, ali zasluženo vode sa 2:0, na Zapadu kontrolu serije (1. San Jose - 8. Anaheim) imaju osmoplasirane «patke». Gosti su dobili i drugu utakmicu, ovaj put sa 3:2 i na dobrom su putu da izbore polufinale konferencije.
Anaheim je posebno dobro odigrao treći period koji je riješio u svoju korist sa 2:1 (Ebbett, Miller - Cheechoo), jer je nakon prva dva na semaforu stajalo 1:1 (Ryan za goste, Clowe za domaćine).

Treba još kazati da su Vancouver Canucksi pred prolaskom jer su i treći put nadigrali St.Louis Bluese (3:2), te da su Devilsi nakon produžetka (3:2) pobijedili Carolinu i sada vode u seriji sa 2:1.

ISTOK
Philadelphia Flyers (5) - Pittsburgh Penguins (4) 6:3, (rezultat u seriji na četiri pobjede 2:1 Pittsburgh), Carolina Hurricanes (6) - New Jersey Devils (3) 2:3 - produžetak (1:2);

ZAPAD
St. Louis Blues (6) - Vancouver Canucks (3) 2:3 (0:3), San Jose Sharks (1) - Anaheim Ducks (8) 2:3 (0:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.