Francuska šokirala Rusiju

Prvi poraz Rusije nakon 13 utakmica

Francuska šokirala Rusiju

M. Maksimović

U sportu se čuda događaju, a jedno i to poprilično veliko se dogodilo danas u Hartwall Areni. Nakon 13 utakmica aktuelni svjetski prvaci su poraženi. Krvnik je bila Francuska koja je posljednji put ostvarila ozbiljan plasman u svjetskoj diviziji 1995.godine, tada je završila na osmom mjestu. 

Rusi nisu iskoristili penal u drugoj trećini, ali su prvi poveli golom Perezhogina. Francuzi su izjednačili nakon jednostavne akcije Bellemarea i Fleuryja koji postiže gol. Tri minute prije kraja druge trećine Roussel je u solo prodoru provukao pak iza Kochechkina. Rusu su u nastavku stvarali pritisak, Hardy je imao pune ruke posla, ali se rezultat nije mijenjao. Najbolju priliku je imao Radulov koji je promašio nakon gužve pa skoro prazan gol. 

 

''Ovo je fantastično, pobjediti branitelje naslova, selekciju sa najboljim igračima na svijetu. Ovo je nešto veliko za francuski hokej'' rekao je nakon meča selektor Francuske Dave Henderson. 

 

''Većina naših igrača igra u Francukoj i tu je velika razlika, ali ostali smo do kraja fokusirani, disciplinovani i na kraju smo pobjedili. Vjerovatno bi Rusi od 20 utakmica nas pobjedili 19 puta'' priznao je Vincent Bachet. 

 

 

 

Grupa H:

Francuska - Rusija 2:1

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije