Franzen vjeran Red Wingsima
Franzen ostaje u Detroitu

Detroit postigao dogovor sa Šveđaninom

Franzen vjeran Red Wingsima

Nakon što su u januaru 2009. godine produžili ugovor sa Henrikom Zetterbergom, čelnici Detroit Red Wingsa, aktuelnog prvaka NHL-a, isto su učinili i sa Johanom Franzenom.

Šveđanin će do kraja karijere ostati vjeran crvenoj boji, a suma koju će inkasirati za desetogodišnji ugovor je 44 miliona dolara.

«Franzen je jedan od naših najboljih i najpouzadnijih igrača. Iako svi misle kako je u poznim godinama (29 op.a.) sigurno je da hokejaši najbolje partije pružaju od 30-te godine», naglasio je Mike Babcock, trener Detroita.

Red Wingsi će u prvom krugu play-offa, uz prednost domaćeg leda ugostiti ekipu Columbusa, koja se prvi put u istoriji našla u doigravanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.