Golijada u komšijskom duelu

NHL sezona

Golijada u komšijskom duelu

Teme:

Komšijski duel u NLH ligi između New Jersey Devilsa i New York Rangersa obilovao je uzbuđenjima, preokretima, a sretnici koji su imali tu privilegiju da se nađu na tribinama vidjeli su i čak 13 golova. Slavili su Devilsi sa 8:5.

Nakon 1:0 za domaćine (Pandolfo) gosti su se vrlo brzo vratili i preko Naslunda stigli su do izjednačenja. Tada je krenula serija domaćina koji je došao do vodstva od čak 5:1, a tvorci su bili Zajac (dva puta), Zubrus i Oduya. No, o kakvom je duelu bio riječ pokazuje buđenje Rangersa koji su preko Žerdeva i Gomeza prvo prepolovili zaostatak, da bi Mara i Callahan izjednačili na 5:5.

Čini se kako su se u namjeri da dostignu visoku vodstvo gosti umorili što su Devisli iskoristili i kaznili. Do kraja meča na ledu je igrala samo jedan ekipa - New Jersey pa su Elias, Gionta i Langenbrunner riješili dileme oko pobjednika.
Washington je dočekao Ottawu i deklasirao je sa čak 5:1. Ovečkin je postigao 16. i 17. gol sezone, Semin upisao svoj 14., a pogotke su dali Green, te Laich.
Aktuelni prvaci, Detroit Red Wingsi, prekinuli su niz od četiri uzastopne pobjede, a „krvnici“ su bili ove sezone neuvjerljivi Dallas Starsi koji su slavili sa 3:1.

Rezultati
New Jersey - NY Rangers 8:5, Washington - Ottawa 5:1, Buffalo - Toronto 1:2, Atlanta - Boston 3:7, Dallas - Detroit 3:1, Colorado - Chicago 3:4, Calgary - Florida 2:3 (pen.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.