Hat-Trick Zeterberga u trijumfu Red Wingsa

Dodao i dvije asistencije

Hat-Trick Zeterberga u trijumfu Red Wingsa

Adnan Beganović

U okviru najjače hokejaške lige NHL-a sinoć je odigrano sedam utakmica, a noć je obilježio sjajni švedski hokejaš Detroit Red Wingsa, Henrik Zetterberg.

Naime, u pobjedi Detroita nad St. Louisom (5:3), Zeteberg je postigao tri gola i upisao je dvije asistencije i to Jonathanu Ericssonu i Pavelu Dacjuku. Strijelci za poraženu momčad bili su Shattenkirk, D'Agostini i Berglund.

Carolina Hurricanesi su na domaćem terenu savladali Ottawa Senatorse s minimalnih 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Eric Staal, dok je golman pobjedničke momčadi Dan Ellis imao čak 33 odbrane.

NHL liga, petak:
Carolina - Ottawa 1-0
Washington - Philadelphia 3-2
Detroit - St. Louis 5-3
Tampa Bay - Winnipeg 8-3
Dallas - Phoenix 4-3, penali
Anaheim - Minnesota 3-1
Vancouver - Chicago 2-1, penali





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije