Heatley završio u Sharksima
Dany Heatley je bio učesnik All-Star game utakmice u Montrealu

NHL transferi

Heatley završio u Sharksima

Nakon dugo zatezanja konačno je okončana najveća hokejaška trakavica ovoga ljeta. Dany Heatley je konačno napravio toliko željeni trade iz Senatorsa i otišao u San Jose Sharkse.

San Jose Sharksi su dobili Heatleya i izbor četvrte runde drafta, dok su u Ottawa Senatorse otišli Jonathan Cheechoo, Milan Michalek i izbor druge runde drafta. 

Heatley je bio nezadovoljan klupskom politikom u Senatorsima, bio je zadovoljan svojim ugovorom, a jedino što je tražio od uprave jeste da mu obezbijede dovoljno kvalitetan igrački kadar s kojim bi krenuo u borbu za doigravanje, što mu uprava nije ispunila, tako da je odlučio otići u neku drugi sredinu. 

28-godišnji Kanađanin je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan 45 miliona dolara, a u Sharksima će imati zadatak da nastavi sa statistikom iz Senatorsa kako bi pomogao San Joseu da konačno napravi značajniji rezultat u doigravanju. 

San Jose je prošle sezone završio kao prvi u regularnom dijelu sezone, ali su u doigravanji ispali u prvom krugu od Anaheim Ducksa sa 4-2 u seriji. 

Dany Heatley ima jednu mrlju u svojoj bogatoj karijeri. Prije šest godina bio je učesnik saobraćajne nezgode u kojoj je poginuo njegov suigrač Dan Snyder. 

Heatley je u karijeri odigrao 507 utakmica u kojima je postigao 260 golova i upisao 283 asistencije. Prošle godine je u dresu Senatorsa postigao 39 golova i imao 33 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.