Henrik Lundqvist predvodi Švedsku u Sočiju

Henrik Lundqvist predvodi Švedsku u Sočiju

Iako ove sezone ne brani na onom nivou na kojem je branio svih prethodnih sezona, Henrik Lundqvist ne treba brinuti za poziciju prvog golmana u Sočiju. 

Selektor reprezentacije Švedske Par Marts ima potpuno povjerenje u golmana NY Rangersa koji je i na prethodna dva hokejaška turnira na OI bio prvi golman švedske reprezentacije. 

"Neću mijenjati Henrika, čak iako stvari na početku ne krenu onako kako smo zamislili", poručio je švedski selektor. 

"Nastojat ću braniti najbolje što mogu kako bih opravdao selektorovo povjerenje. Na prethodna dva turnira sam bio prvi golman, ali ne treba zaboraviti da u reprezentaciji imamo još dva vrhunska golmana koji čekaju svoju priliku", rekao je Lundqvist. 

Pored Henrika Lundqvista u reprezentaciji Švedske na golmanskim pozicijama nalaze se još Jonas Enroth iz Buffala i Jonas Gustavsson iz Detroita. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.