Hokejaš Bars Kazana kažnjen 11 utakmica

Zbog grubog prekršaja

Hokejaš Bars Kazana kažnjen 11 utakmica

Hokejaš Bars Kazana Grigori Panin je kažnjen 11 utakmica neigranja zbog grubog prekršaja na igraču Medveščaka Mattu Murleyju. Panin je dobio deset utakmica kazne zbog nesportskog starta, a još jednu utakmicu kazne jer je nedavno u susretu protiv Leva učinio slično.

Ruski hokejaš u 31. minuti utakmice KHL-a brutalno je naletio na Murleyja i zabio ga u ogradu. Napadač Medvjeda nekoliko je trenutaka ostao ležati na ledu, a s njega je izašao uz liječničku pomoć. 34-godišnji Amerikanac prošao je bez težih posljedica, zaradivši 'samo' četiri šava iznad desnog uha. Murley je izrazio želju da nastupi već protiv moskovskog Dinama u subotu, ali doktori neće dozvoliti njegov nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.