Hokejaši Chicaga produžili rekordan niz

NHL

Hokejaši Chicaga produžili rekordan niz

Edmir Škorić

Hokejaši Chicaga su produžili svoj rekordan niz u NHL ligi sa 20 utakmica u kojima su osvojili najmanje bod.

Blackhawski su u četvrtak slavili sa 3:0 uz dva pogotka Jonathana Toewsa, a jedan je postigao i Andrew Shaw. Za Chicago je to bila već sedma uzatopna pobjeda. Posljednju utakmicu u regularnom dijelu sezone u kojoj nisu osvojili ni bod odigrali su još 25. marta prošle godine.

 

Petu pobjedu nanizao je Boston, koji je Ottawu zaustavio na pet vezanih pobjeda. Bruinsi su slavili sa 2:1 nakon produžetka, a pobjednički gol je u četvrtoj minuti dodatnog vremena postigao Patrice Bergeron. Nathan Horton je postigao gol u osnovnom vremenu, a za Senatorse Jim O'Brien. Golma Ottawe Leher je sakupio čak 44 odbrane. 

 

Carolinu je do 4:1 pobjede nad Pittsburghom predvodio Jiri Tlusty s dva gola i jednom asistencijom. Toronto je tek nakon produžetka sa 5:4 savladao Islanderse u New Yorku, a pobjednički gol postigao je Dion Phaneuf. Nazem Kadri je postigao prvi hat-trick u karijeri. 

 

NHL liga, četvrtak:

Boston - Ottawa 2-1, produžetak

NY Rangers - Tampa Bay 4-1

Florida - Buffalo 3-4, penali

St. Louis - Chicago 0-3

Colorado - Calgary 5-4

NY Islanders - Toronto 4-5, produžetak

Carolina - Pittsburgh 4-1

Winnipeg - New Jersey 3-1

Dallas - Edmonton 1-5

Phoenix - Minnesota 3-4

San Jose - Detroit 1-2, penali

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.