Hokejaši i dalje bez golova i bodova

Tri utakmice još uvijek bez gola

Hokejaši i dalje bez golova i bodova

Hod po mukama naših hokejaša na Svjetskom prvenstvu se nastavlja. Nakon startnih 0:13 protiv Sjeverne Koreje, upisana su još dva poraza. Turska nas je ostavila na -11, Hong Kong na -8. Još uvijek smo bez postignutog gola.

Protiv Turske je omjer udaraca na gol bio 68 - 12, s tim da je Dino Pašović imao 57 odbrana. U nekim drugim slučajevima bi golman sa 57 odbrana bi bio najveća priča utakmica, iako ni Dino nije daleko jer su
Turci za 60 minuta uputili 68 udaraca na gol. Na drugoj strani golman Turske Ozbaydugan je skunio svih 12 udaraca.

U trećem susretu je Hong Kong bio također uspješniji 8:0. U ovoj utakmici je golman Pašović za 36 minuta primio tri gola, omjer udaraca je bio 30:23, dok je Amel Čapin ostao na omjeru 7/6. Polovinu golova danas smo primili sa čovjekom manje (4/8). Po dva gola za Hong Kong su postigli Alvin Sham, Chung Cheng i Hei Yu To. Kontra Hong Konga omjer udaraca na gol bio je 15-3. Narednu utakmicu naši hokejaši igraju protiv Luksemburga sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.