Hokejaši Kanade i Finske u četvrtfinalu
Foto: EPA

ZOI Soči 2014

Hokejaši Kanade i Finske u četvrtfinalu

Edmir Škorić

Hokejaška reprezentacija Kanade prošla je u četvrtfinle Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Kanađani su nakon produžetka s 2:1 savladali Finsku i tako osigurali plasman u četvrtfinale. Oba gola za Kanađane postigao je Drew Doughty. Prvo u regularnom dijelu, zatim nakon dvije minute i 30 sekundi u produžetku.

Kanada je tako ostvarila i treću pobjedu u trećoj utakmici na turniru u Sočiju. I pored poraza Finska ide dalje kao četvrta najboljeplasirana momčad nakon prvog kruga natjecanja. 

U četvrtfinalu će Kanađani igrati protiv boljeg iz duela Švicarska - Latvija, a Finska čeka pobjednika iz duela Rusija - Norveška.

ZOI, hokej (m), 3. kolo:
Grupa A:
Rusija - Slovačka 1-0, penali
Slovenija - SAD 1-5

Poredak: 1. SAD 8, 2. Rusija 6, 3. Slovenija 3, 4. Slovačka 1

Grupa B:
Finska - Kanada 1-2, produžetak
Austrija - Norveška 3-1

Poredak: 1. Kanada 8, 2. Finska 7, 3. Austrija 3, 4. Norveška 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije