Hossa zaustavio Anaheim
Marian Hossa, strijelac pobjedničkog gola za Wingse

NHL sezona

Hossa zaustavio Anaheim

Derbi susret NHL lige odigrale su ekipe koje su osvajači Stanley Cupa, u posljednje dvije godine - Detroit Red Wingsi i Anaheim Ducksi. Bolji su bili domaćini, a prvo ime bio je Marian Hossa.

Meč nije dobro počeo za aktuelne prvake. Gosti su preko Kunitza došli u vodstvo, ali je veliku grešku napravila odbrana Detroita. Od tog trenutka igra se preselila na polovinu Anaheima, Detroit je pucao iz svih pozicija, no Giguer je bio nesavladiv.

Ipak, Krajem druge trećine Franzen je pogodio za veliko slavlje i 1:1. Do kraja meča “zabio” je Marian Hossa koji je svom timu omogućio nove bodove.
Najviše golova su postigli igrači Minnesote i Colorada koji su čak 11 puta pogodili mrežu. Završilo je 6:5 za Avs’e koji su umalo prokockali vodstvo od tri gola razlike (6:3).

Rezultati
Buffalo - Nashville 0:2, Columbus - Vancouver 3:2, Detroit - Anaheim 2:1, Minnesota - Colorado 5:6, Los Angeles - Toronto 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.