I Jokerit stiže u KHL

Liga se i dalje širi

I Jokerit stiže u KHL

KHL se širi naredne sezone i na Finsku. Od iduće sezone u ovoj drugoj po kvaliteti ligi na svijetu igrat će i finski Jokerit. Čelnici kluba iz Helsinkija danas su s vodstvom KHL lige potpisali ugovor o pristupanju, a do kraja aprila iduće godine moraju dostaviti i sve financijske garancije.

"Jokerit je klub fantastične organizacije i velikog ugleda. Siguran sam kako smo načinili vrhunski posao," izjavio je većinski vlasnik kluba ruski tajkun Boris Rotenberg. Jedan od najbogatijih Rusa kupio je 49 posto dionica kluba, te dvoranu Hartwall Arenu kapaciteta 14.000 gledatelja u kojoj Jokerit igra svoje domaće utakmice.

Klub je osnovan 1967. godine, a do sada je šest puta bio finski prvak. Rotenberg je trenutačno i predsjednik nogometnog kluba Dinamo Moskva, dok je njegov brat Arkadij, predsjednik KHL prvaka moskovskog Dinama.Trenutačno u KHL ligi igra 28 klubova iz osam zemalja, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Latvije, Ukrajine, Česke, Slovačke i Hrvatske.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.