Ilija Kovalčuk MVP Svjetskog prvenstva

Ilija Kovalčuk MVP Svjetskog prvenstva

Ruski hokejaš Ilija Kovalčuk, član pobjedničke reprezentacije  na Svjetskom prvenstvu elitne grupe u Švajcarskoj, najkorisniji je igrač  (MVP) tog takmičenja.

Kovalčuk je još dobio priznanje za najboljeg napadača. Za najboljeg golmana proglašen je Bjelorus Andrej Mezin, dok je Kanađanin Sheo Weber najbolji odbrambeni igrač.

U najbolju šestorku SP-a  izbrani su golman  Mezin, Weber i Šveđanin Kenny Jönsson te napadači  Kovalčuk i Kanađani Marty St. Louis i Steve Stamkos.

Organizatori su objavili  konačan broj gledalaca SP-a. Na 56 utakmica u Zürichu i Bernu  prisustvovalo je  379.044 navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.