Islandersi iznenadili Red Wingse
Red Wingsi neočekivano poraženi

NHL prvenstvo

Islandersi iznenadili Red Wingse

Edmir Škorić

Hokejaši New York Islandersi, kao totalni "autsajder" iznenadili su do sinoć, prvoplasiranu momčad NHL-a, Detroit Red Wingse. Golovima Nielsena i Baileya u drugoj trećini, gosti iz New Yorka zasluženo su pobijedili apsolutnog favorita.

Pomalo neočekivano hokejaši New Yorka koji su "debelo" na posljedjem mjestu Istoka, pobijedili su užarenog domaćina Detroita. Red Wingsi su ovim porazom prvo mjesto prepustili hokejašima San Josea. Washington je očekivano slavio protiv posljednje plasirane ekipe Tampa Bay. Capitalsi su pobijedili rezultatom 5:3, a dvostruki strijelci bili su Ovechkin i Backstrom.

Buffalo Sabresi su istim rezultatom kao i Capitalsi bili bolji od Toronta. Čini se kako je sinoć bio aktuelan rezultat 5:3, pa su i Edmonton Oilersi kod Anaheim Ducksa slavili istim. Penner je bio dvostruki strijelac za goste, a kod domaćih dva puta pogodio je Getzlaf. Chicago Blackhawksi su tek kroz produžetke pobijedili New Jersey Devilse. "Đavoli" su primili gol u produžecima, nakon prvobitnog rezultata 2:2. Seabrook je bio junak za Blackhawke, obzirom da je u 5 minuti produžetka postigao pobijedonosni pogodak.

Rezultati:
Washingtton Capitals - Tampa Bay L. 5:3
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5:3
Detroit Red Wings - New York Islanders 0:2
Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 2:2 (3:2-produžetak)
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 1:4
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 3:5

Večeras se sastaju još Pittsburgh Penguins i New York Rangersi, kao i Nashwille Predators i Los Angeles Kings.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti