Islandersi preslabi za Colorado, pobijedio i Anaheim

NHL liga

Islandersi preslabi za Colorado, pobijedio i Anaheim

Teme:

Carolina je protiv Montreala povela poečtkom drugog perioda, ali je onda uslijedio uragan gostiju koji do kraja postižu četiri pogotka i stižu do zaslužene pobjede. 

Slična sudbina kao Carolinu zadesila je i Vancouver koji je poveo kao gost protiv Toronta, koji je potom rezultat okrenuo u svoju korist i na kraju slavio sa 3:1.

Colorado je nakon druge trećine u New Yorku protiv Islandersa imao 3:0, ali je u trećoj domaćin zaigrao bolje i došao do 2:3. Kada se očekivalo poravnanje gosti su otišli na , a potom i na 2:5 i posao priveli kraju.

Detroit je dva puta vodio na gostovanju kod Tampa Baya, ali su domaći hokejaši na kraju slavili sa 4:2. Dallas je na vrijeme ostvario prednost od 2:0 kao domaćin protiv Phoenixa koji je tek u posljednjem minutu meča postigao počasni pogodak.

Sa pobjedama je nastavio i Anaheim, ovog puta kao gost sa 5:2 nad Nashvilleom, dok je Washington sa 3:0 savladao New Jersey. Zanimljivo sta tri pogotka postignuta su u posljednjih deset minuta.

NHL rezultati:

Carolina – Montreal 1:4
Toronto – Vancouver 3:1
New York Islanders – Colorado 2:5
Tampa Bay – Detroit 4:2
Dallas – Phoenix 2:1
Nashville – Anaheim 1:2
Washington – New Jersey 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije