Izabrane januarske “zvijezde”
Ales Hemskey sjajni hokejaš Oilersa

NHL sezona

Izabrane januarske “zvijezde”

Dustin Brown, igrač Los Angeles Kingsa, Cam Ward iz Caroline Hurricansa i Ales Hemskey, član Edmonton Oilers, proglašeni su za najbolje igrače sedmice u NHL ligi, tačnije pripala im je nagrada “Three Stars”.

Brown je bio ključni igrač Kingsa koji su na Zapadu napravili veliki pomak. Proglašen je za MVP susreta protiv Minnesote, a puni doprinos dao je u pobjedi nad Coloradom.

Druga “zvijezda” je Ward zahvaljujući kojem Carolina Hurricanes spada u najnezgodnije ekipe.
Mladi golman brani sve bolje, a u pobjedi nad Torontom (2:0) stigao je do rekorda karijere jer je zaustavio čak 35 udaraca protivničkih hokejaša.
U 36 nastupa sakupio je 911 odbrana, odnosno oko 25 po meču.
Treća “zvijezda” pripada igraču Edmontona. Upravo su Oilersi zahvaljujući njegovom golu 34 sekunde prije kraja nadigrali Columbus Blue Jackets (4:3).
”Dugo nisam video ovakvog igrača”, istakao je Craig MacTavish, trener Oilersa komentarišući Hemskyjevu igru u pomenutom meču.
 plays."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.