Jaromir Jagr igra kao u najboljim igračkim danima

Novi rekord češkog veterana

Jaromir Jagr igra kao u najboljim igračkim danima

Teme:

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu sinoć je odigrano pet utakmica u kojima su tri pobjede pripale domaćim a dvije gostujućim ekipama. 

Detroit je nakon više od tri mjeseca napokon povezao dvije domaće pobjede. Red Wingsi su na krilima Šveđana, Henrik Zetterberg, Niklas Kronwall i Gustav Nyquist postigli po gol, a Jonas Gustavsson skupio 30 odbrana, slavili sa 4:1 protiv Montreala. 

New Jersey je na domaćem ledu sa 2:1 slavio protiv Washingtona, a češki veteran Jaromir Jagr je sa dvije asistencije došao do brojke od 1.033 asistencije u karijeri čime se izjednačio sa Mariom Lemieuxom na desetom mjestu vječne liste. 

Colorado je slavio u gostima sa 3:2 protiv Floride, Phoenix sa 4:3 protiv Edmontona, dok je Calgary nakon penala sa 5:4 slavio pobjedu protiv Nashvillea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije