Jetsi iznenadili Blackhawkse, Canucksi slavili u produžecima

NHL liga

Jetsi iznenadili Blackhawkse, Canucksi slavili u produžecima

Teme:

Ledene plohe najjače hokejaške lige na svijetu protekle noći nisu obilovala utakmicama, ali su tri meča koja su odigrana sinoć ponudila itekako zanimljive rezultate.

Senzaciju su napravili Winnipeg Jetsi. Jedanaestoplasirani sastav Zapadne Konferencije stigao je do pobjede od 3:1 na gostovanju kod Chicago Blackhawksa, tim koji trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli iste konferencije.

Domaći su poveli već na samom početku prve trećine kada je Bollig pogodio za 1:0, a nakon što je drugi period igre okončan bez golova, gosti su u posljednju dionicu ušli sa golom zaostatka. Wheeler je svojim golom u 9. minuti treće trećine poravnao rezultat, da bi četiri minute kasnije Ladd poslao pak iza leđa domaće golmana za totalne preokret gostiju i vodstvo od 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Wheeler svojim drugim golom na susretu, minut prije kraja utakmice.

U preostala dva susreta Oilersi su „razmontirali“ Predatorse na domaćem terenu sa 5:1, dok su Canucksi tek nakon produžetaka sa 5:4 savladali Phoenix

Rezultati:
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 1:3
Edmonton Oilers - Nashville Predators 5:1
Vancouver Canucks - Phoenix Coyotes 5:4 (nakon produžetaka)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije