Još jedna sjajna partija Ovechkina u pobjedi Capitalsa

Odlična večer u NHL-u

Još jedna sjajna partija Ovechkina u pobjedi Capitalsa

U jednom od derbija večeri Vancouver je sa 2:1 bio bolji od St. Louisa najviše zahvaljujući odličnom golmanu Eddieju Lacku koji je skupio čak 30 odbrana. Mike Santorelli je zabio za pobjedu Vancouvera početkom trećeg perioda igre. 

Odličnu utakmicu odigrali su NY Rangersi i Dallas u Madison Gardenu. Rick Nash je nepune dvije minute prije kraja utakmice postigao gol za pobjedu Rangersa 3:2 i peti uzastopni poraz Dallasa. Veliki doprinos pobjedi Rangersa dao je Henrik Lundqvist sa 24 odbrane. 

Alex Ovechkin je odigrao još jednu veliku utakmicu. Protiv Toronta je prvo postigao pogodak u prvom periodu, a onda u trećem asistirao Joelu Wardu za pobjedu Capitalsa 3:2. Odličan je bio i golman Michal Neuvirth sa 31 odbranom. 

Ryan Nugent-Hopkins je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Pored gola u regularnom dijelu utakmice postigao je i gol za pobjedu Edmontona u produžetku protiv Pittsburgha 4:3. Nakon produžetka su slavili i NY Islandersi u Coloradu 2:1, dok je Columbus sa 3:0 bio bolji od Caroline. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije