Kanada odbranila naslov
Juniori Kanade godinama bez premca

Juniorsko SP u hokeju na ledu

Kanada odbranila naslov

Juniorska reprezentacija Kanade odbranila je naslov prvaka svijeta u hokeju na ledu. Ovo je peti uzastopni put da se kanadski juniori nalaze na krovu planete, a titula je posebno važna zbog činjenice da je osvojena na domaćem ledu, Ottawi pred oko 20.000 gledalaca.

Kanada je u finalu zasluženo savladala Švedsku sa 5:1, ali da golu domaćina nije bilo Tokarskog pitanje je kako bi se stvari odvijale.

Posljednja dva gola domaći su postigli u finišu, u situaciji kada je Švedska na ledu bila bez golmana, tačnije, kada je trener odlučio da ima igrača više.
Treće mjesto i bronzanu medalju osvojila je mlada selekcija Rusije koja je nadigrala Slovačku sa 5:2 čime je ponovila rezultat sa prošlogodišnjeg prvenstva u Češkoj.
Na kraju treba istaći da iz elitne grupe svjetskog hokeja ispadaju Njemačka i Kazahstan koji su zauzeli dva posljednja mjesta, dok su novi članovi postali juniori Švajcarske i Austrije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.