Kanada pobjedom krenula u odbranu zlata

Norveška pružila snažan otpor

Kanada pobjedom krenula u odbranu zlata

Utakmicom između Kanade i Norveške završeno je prvo kolo takmičenja po grupama na hokejaškom turniru na Zimskim olimpijskim igrama. 

Aktuelni olimpijski prvak Kanada slavila je pobjedu protiv Norveške rezultatom 3:1, ali znatno teže od očekivanog. Norveška je bila totalni autsajder, ali je pružila sjajan otpor favorizovanoj Kanadi. 

Kanada nije uspjela u prvoj trećini postići pogodak, ali je u drugoj postigla dva. Patrice Bergeron je dva puta asistirao Shea Weberu i Jamieu Bennu za vodstvo od 2:0, ali se Norveška golom Patricka Thoresena u prvoj minuti treće trećine vratila u meč. Konačnih 3:1 postavio je Drew Doughty. 

U drugom kolu će Kanada igrati protiv Austrije, dok Norvešku očekuje skandinavski derbi protiv Finske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.