Kanađani lako protiv Švedske, poraz Slovaka

Dva iznenađenja u jednom danu

Kanađani lako protiv Švedske, poraz Slovaka

M. Maksimović

Nakon poraza od Francuske, jedine dvije neporažene selekcije u dosadašnjem dijelu prvenstva su Švicarska i Kanada. Kanađani su neokrznuti prošli iz derbija sa Šveđanima koji već sada imaju dva poraza. 

Nakon prve trećine Kanada je vodila 1:0 golom Stamkosa, a mogla je i ubjedljivije, da nije golman Enroth imao par dobrih intervencija. 55 sekundi na početku druge trećini Kanađanima je bio dovoljno da golom Schenna udvostruče svoju prednost. Kada je Jordan Staal u 33.minuti povisio na 3:0, domaćim navijačima je postalo jasno kako je pitanje pobjednika odlučeno. Mike Smith je zaključao gol, sakupio je 33 odbrane.

 

Česi su do druge pobjede došli uz puno muke protiv Danske. Simon Nielsen je odlično branio, Česi nisu mogli pronaći put do mreže, na kraju su se pucali penali i Česi u pobjedili 2:1.

 

Četvrtak u Helsinkiju nije bio dan za favorite. Prvo su poraženi Rusi aktuelni prvaci, nakon njih i Slovaci koji su igrali finale. Latvijci su predvođeni trostrukim strijelcom Laurisom Darzinsom slavili 5:3.

 

Grupa S:

Češka - Danska 2:1 penali

Švedska - Kanada 0:3 

 

Grupa H:

Latvija - Slovačka 5:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije