Kanađanin Shedden novi trener Medveščaka

Nakon što je otpušten Chuck Webber

Kanađanin Shedden novi trener Medveščaka

Nakon što je Chuck Weber dobio otkaz za novog trenera Medveščaka izabran je kanadski stručnjak Doug Shedden (53). Posljednjih šest sezona Shedden je bio glavni trener švicarskog prvoligaša Zuga, a ovo će biti njegova premijerna sezona u Kontinentalnoj hokejskoj ligi (KHL).

"Bila je to prilika koja se ne propušta. Ne samo zbog toga što je KHL izvrsna, moćna i profesionalna liga, već i zbog toga što je Zagreb odlično mjesto za život. Prije nekoliko godina, kada sam bio trener Zuga, u Zagrebu smo odigrali neke pripremne utakmice. Tako da sam već tada upoznao ovaj grad i klub, a i moj najbolji prijatelj Steve Gatzos igrao je u Medveščaku krajem 80-ih. Uvijek mi je pričao samo dobre stvari o Medveščaku i o tome koliko je uživao igrati u njemu i u Zagrebu,"  rekao je Shedden koji je na klupi finske reprezentacije osvojio broncu na svjetskom prvenstvu 2008.

Shedden je tokom karijere igrao za NHL klubove Pittsburgh, Detroit, Quebec i Toronto. U trenerske vode je uplovio 1992. godine, a prvih jedanaest sezona je zanat brusio kao glavni trener u sjevernoameričkim ligama, CHL-u (Wichita Thunder, Memphis RiverKings), UHL-u (Flint Generals) i ECHL-u (Louisiana IceGators). Četiri puta je osvojio naslov prvaka CHL-a (Ray Miron President’s Cup), dva s Wichita Thunderom 1993./1994. i 1994./1995. te dva s Memphis RiverKingsima 2001./2002. i 2002./2003., dok je pak s Flint Generalsima osvojio Colonial kup (1999./2000.). Posljednjih šest sezona Shedden je bio glavni trener švicarskog prvoligaša Zuga i u tom razdoblju je Zug pet puta zaigrao u polufinalu NLA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.