Katastrofa Toronta na gostovanju u Dallasu

NHL

Katastrofa Toronta na gostovanju u Dallasu

Teme:

Pet pogodaka postigao je tim Caroline na gotovanju kod Buffala, a meč je završen rezultatom 5:3 u korist gosta. 

Zanimljivo je da je domaćin imao vodstvo do 1:0, 2:1 i 3:2, a da je na kraju potpisao još jedan poraz.

Slična je bila i sudbina Philadelphije koja je kao gost nakon što je prva primila gol okrenula rezultat na 2:1 još tokom prvog perioda, a potom pala i dozvolila još četiri pogotka u svojoj mreži za uvjerljiv poraz.

St. Louis je poveo u prvom periodu protiv Rangersa, domaći su izjednačili u drugom, a konačnih 1:2 gosti postavili u trećem periodu preko Shattenkirka.

Jedan od najzanimljivijih mečeva igrao se u New Yorku gdje je gostovao Pittsburgh koji je trijumfovao sa 6:4. Islandersi su poveli sa 2:0, potom su gosti preokrenuli na 4:2, a onda se do kraja igralo gol za gol sve do konačnih 4:6.

Penali su bili sretni za tim Tampa Baya koji je ukupnim rezultatom 4:3 porazio Ottawu. Domaći su u regularnom dijelu tri puta vodili, a gosti tri puta nadoknađivali prednost sve do konačnih 3:3. Jedini gol prilikom penal lutrije postigao je Kucherov još u prvoj seriji.

Toronsto je doživio pravu katastroffu na gostovanju kod Dallasa, a meč je završen rezultatom 7:1. Domaćin je poveo nakon sedam minuta igre, gosti su izjednačili samo pola minuta kasnije i potpuno stali što su iskoristili raspoloženi domaćini koji su postigli još šest pogodaka.

Tek minut pred kraj meča počasni pogodak postigli su hokejaši Chicaga na gostovanju kod Minnesote koja je dosta rano povela sa 2:0. Meč je završen rezultatom 2:1.

Istim rezultatom slavili su Anaheim kao domaćin protiv Los Angelesa, odnosno Nashville kao gost protiv Vancouvera. Zanimljivo je da su i Anaheim i Vancouver gubili sa 1:0.

Minimalan trijumf upisao je San Jose protiv Winnipega, a jedini pogodak na utakmici postigao je Pavelski u šestom minutu trećeg perioda.

NHL, rezultati: 

Buffalo – Carolina 3:5

Columbus – Philadelphija 5:2

New York Rangers – St Louis 1:2

New York Islanders – Pittsburgh 4:6

Tampa Bay – Ottawa 4:3 (pebali)

Dallas – Toronto 7:1

Minnesota – Chicago 2:1

Anaheim – Los Angeles 2:1

Vancouver – Nashville 1:2

San Jose – Winnipeg 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije