Kingsi produžili nadu u plasman u polufinale

Boston korak od polufinala, Minnesota poravnala seriju

Kingsi produžili nadu u plasman u polufinale

Hokejaši Los Angelesa spasili su se metle u prvoj rundi NHL doigravanja, Boston je povećao prednost nad Detroitom, dok je Minnesota poravnala seriju protiv Colorada.

Kingsi su u svom Staples Centru odigrali najbolju ovogodišnju utakmicu i slavili su protiv San Jose Sharksa sa ubjedljivih 6:3, te su smanjili seriju na 3-1 i ostali i dalje u igri za polufinale Zapadne konferencije.

Marian Gaborik i Justin Williams su postigli po dva pogotka, kapiten Kingsa Dustin Brown je dodao gol i asistenciju, Tyler Toffoli je 22. rođendan proslavio pogotkom, dok je Jonathan Quick skupio 36 odbrana. Takva igra bila je dovoljna Kingsima za pobjedu nad Sharksima.

U duelu dva velikana NHL-a Boston je nakon produžetka slavio protiv Detroita u gostima sa 3:2, te sada vodi sa 3-1 u seriji i ima priliku u sljedećeoj utakmici pred svojim navijačima zaključiti seriju.

Detroit je golovima Niklasa Kronwalla i Pavela Datsyuka vodio sa 2:0 do polovine utakmice, a onda su Bruinsi preko Toreya Kruga i Milana Lučića izjednačili i izborili produžetak. Šest i pol minuta prije kraja produžetka Jarome Iginla je postigao pobjednički pogodak za Bruinse.

Minnesota je golovima Jareda Spurgeona i Charlieja Coylea slavila protiv Colorada sa 2:1, te je poravnala seriju na 2-2. Peta utakmica igra se u Denveru na ledu Colorada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.