Kingsi u još jednom sjajnoj utakmici izborili finale

Ducksi nisu iskoristili meč loptu na domaćem ledu

Kingsi u još jednom sjajnoj utakmici izborili finale

Hokejaši Los Angeles Kingsa još jednom su pokazali da imaju nekoliko života i da ih se nikada ne smije otpisivati. 

Nakon što su u prvoj rundi Zapadne konferencije preokrenuli seriju protiv San Jose Sharksa iz 0-3 u 4-3, Kingsi su nešto slično napravili i u polufinalu protiv californijskih rivala Anaheim Ducksa. 

Kingsi su vodii sa 2-0 u seriji, Ducksi su preokrenuli na 3-2, Kingsi ponovo izjednačili na 3-3, a Ducksi su sinoć pred domaćim navijačima imali meč loptu za pobjedu u seriji i plasman u finale Zapada, ali nisu uspjeli. 

Kingsi su odigrali još jednu sjajnu utakmicu i slavili sa 6:2 za pobjedu u seriji 4-3 i plasman u finale Zapadne konferencije gdje će igrati protiv Chicago Blackhawksa. 

Već nakon prve trećine Kingsi su vodili sa 3:0, do pola druge trećine bilo je 5:0, Ducksi su onda uspjeli postići dva gola i smanjiti na 5:2, ali su Kingsi sedam minuta prije kraja postavili konačnih 6:2. 

Jonathan Quick je ponovo briljirao na golu Kingsa sa 25 odbrana, najveće zvijezde Kingsa Justin Williams, Jeff Carter, Mike Richards, Anze Kopitar, Marian Gaborik i Tanner Pearson postigli su po jedan gol, dok su za Duckse pogodili Kyle Palmieri i Corey Perry. 

Kingsi su u posljednje dvije godine igrali osam odlučujućih utakmica u kojima su mogli porazom ispasti, a samo su prošle godine izgubili od Chicaga. To dovoljno pokazuje koliko je dobra ova ekipa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti