KKK Olimpic otputovao u Beograd

KKK Olimpic otputovao u Beograd

Nakon izvanrednog uspjeha na nedavno održanom prvenstvu BiH u umjetničkom klizanju takmičarke ovog kluba otputovale su u Beograd na takmičenje Belgrade Trophy koje će biti održano 1. i 2. aprila u sportskom centru "Pionir".

Ovo je prvo takmičenje na kojem će nastupati članice "Olimpa", a koje će biti bodovano po novom sistemu suđenja, preporučenom od Međunarodne klizačke asocijacije ISU.

Na takmičenje su otputovale: Lejla Šehić, Umihana Šehbajraktarević, Tamara Lukić, Alma Šehić, Tara Mišel Gliha, Zara Husedžinović, Larisa Tomić, Maja Kostić, Martina Kostić i Lara Tankosić Kelly i Esma Čizmedžić.

S najmlađim takmičarkama je otputovala njihova trenerka Tea Barbić, dok će sa starijim kategorijama na takmičenju ponovo biti Tamara Glad, naša gostujuća trenerka iz Zagreba.

- Nažalost, i ovaj put je izostala bilo kakva finansijska podrška Saveza klizačkih sportova, tako da sve troškove odlaska, boravka i učestvovanja na ovom takmičenju snosi KKK "Olimp" i roditelji takmičarki, saopćeno je iz "Olimpa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.