Klizači Bosne osvojili 18 medalja

Alpe Adria Kup u brzom klizanju

Klizači Bosne osvojili 18 medalja

Na međunarodnom  takmičenju u brzom klizanju Alpe Adria Cup, koje je održano u Zagrebu i Celju, članovi  Klizačkog kluba Bosna osvojili su 18 medalja (po sedam zlatnih i srebrenih i četiri bronzane) i ekipno drugo mjesto u ukupnom poretku. 

U konkurenciji 138 brzoklizača, na oba dijela takmičenja, iz pet zemalja i 10 klubova prvo mjesto osvojio je  Klizački klub Meteor iz Zagreba, najviše zbog činjenica da su imali znatno više takmičara na prvenstvu, što im je omogućilo osvajanje većeg broja bodova.

 U pojedinačnoj konkurenciji od naših takmičara  nauspješniji su bili Tarik Omeragić i Samra Selimbegović sa po dvije zlatne medalje, Edin Branković i Ademir Babaić osvojili su  po jednu zlato i bronzu, Asmir Selimbegović, Nihad Bašić i Mirza Karić izborili su   srebrena odličja,  Adna Babaić osvojila dvije bronze, a dok je jedna bronzana medalja  pripala je Ensaru Omerhodžiću.

U muškoj štafeti, ekipa Bosne u sastavu Ademir Babaić, Mirza Karić i Tarik Omeragić osvojila je  zlatnu medalju u Celju, dok su srebro  u Zagrebu osvojili Ademir Babaić, Ensar Omerhodžić i Mirza Karić.

 Ženska štafeta u sastavu Samra Selimbegović, Adna Babaić i Fatima Omerhodžić osvojila su srebrenu u Celju, te  bronzanu medljau  u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti