LA Kingsi ne znaju za pobjedu, Blackhawksi ne staju

NHL, četvrtak

LA Kingsi ne znaju za pobjedu, Blackhawksi ne staju

Edmir Škorić

Los Angeles Kingsi, aktuelni NHL prvaci, bez pobjede su i nakon treće utakmice u novoj sezoni.

Hokejaši Kingsa u četvrtak navečer poraženi su na gostovanju kod Edmontona u produžetku sa 2:1. To je bio prvi osvojen bod za Kingse u sezoni, ali da gube triput zaredom na startu sezone nije im se dogodilo od 1985. godine.

 

Jedini gol protiv Edmontona zabio je Jeff Carter u prvoj trećini. Manje od pet sekundi prije kaja je rookie Nail Jakupov zabio za produžetak, a u produžetku je Sam Gagner donio pobjedu Edmontonu.

 

Prvu pobjedu ostvarili su hokejaši Philadelphie Flyersa, koji su sa 2:1 savladali New York Rangerse. Wayne Smmonds i Jakub Voraček su pogađali za Flyerse. Prekinut je i niz Rangersa od šest pobjeda protiv Flyersa u prošloj sezoni.

 

Četvrtu vezanu pobjedu ostvarili su Chicago Blackhawksi. Oni su slavili u Dallasu protiv Starsa sa 3:2 nakon produžetka, u kojem je jedini gol, u drugoj minuti produžetka, zabio Marian Hossa.  San Jose Sharksi su na svom ledu sa 5:3 bili bolji od Phoenix Coyotesa, a treću uzastopnu utakmicu je njihov napadač Patrick Marleau zabio dva pogotka.

 

Otawwa Senatorsi su sa 3:1 slavili u Floridi. Za 'senatore' su strijelci bili Erik Karlsson, Chris Phillips i Jason Spezza. Otawa je 11 puta slavila u posljednjih 12 utakmica protiv svog sinoćnjeg rivala.

 

Najviše golova viđeno je u srazu Toronta Maple Leafsa i New York Islandersa u Air Canada Centeru. Islandersi su slavili sa 7:4. 

 

NHL liga, četvrtak:

Carolina - Buffalo 6-3

Philadelphia - NY Rangers 2-1

Toronto - NY Islanders 4-7

Washington - Montreal 1-4

Florida - Ottawa 1-3

St. Louis - Nashville 3-0

Dallas - Chicago 2-3, produžetak

Colorado - Columbus 4-0

Edmonton - LA Kings 2-1, produžetak

San Jose - Phoenix 5-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.