Ljepotica Islandersa i Starsa, Canadiensi sigurni
Foto: epa.eu

NHL

Ljepotica Islandersa i Starsa, Canadiensi sigurni

U najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu u noći sa subote na nedjelju odigrano je deset utakmica. 

Najzanimljivije je bilo u duelu New York Islandersa i Dallas Starsa, a ovaj meč koji jw gledaocima ponudio nevjerovatnih dvanaest golova na kraju je okončan pobjedom domaćeg sastava rezultatom 7:5. Islandersi su tako nakon dva vezana poraza, upisali i dvije pobjede u nizu, te se nalaze na drugom mjestu Istočne Konferencije. Naraspoloženiji u redovima ekipe iz New Yorka bio je Danac Frans Nielsen koji je postigao tri gola.

Gradski rivali Islandersa, New York Rangersi, poraženi su na gostovanju kod najtrofejnijeg tima franšize. 25-orostruki šampioni Montreal Canadiensi trijumfovali su sa 3:1 i tako zadržali prvu poziciju na Istoku.

Devilsi su nakon produžetaka slavili sa 3:2 na gostovanju kod Senatorsa, dok su Kojoti pred domaćom publikom, takođe nakon produžetaka, pobijedili Pantherse sa 2:1.

U lokalnom derbiju, ako možemo tako reći, St. Louis Bluesi su trijumfovali sa 3:2 protiv Blackhawksa.

Rezultati:
Montreal Canadiens - New York Rangers 3:1
New York Islanders - Dallas Stars 7:5
Ottawa Senators - New Jersey Devils 2:3 (nakon produžetaka)
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 4:2
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 1:4
Arizona Coyotes - Florida Panthers 2:1 (nakon produžetaka)
Minnesota Wild - Tampa Bay Lightning 7:2
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 0:3
St.Louis Blues - Chicago Blackhawks 3:2
Calgary Flames - Washington Capitals 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.