“Ljepotica” pripala Sharksima
San Jose nadigrao prvaka

NHL sezona

“Ljepotica” pripala Sharksima

Derbi susret NHL-a u kojem su snage odmjerile dvije ponajbolje ekipe u ovom trenutku, San Jose i Detroit, pripao je Sharksima. Bio je to pravi spektakl koji je ponudio obilje uzbuđenja, preokreta i čak 11 golova.

San Jose je poveo golom Boyle, da bi stvari na početak vratio Filppula. Novu prednost domaćinima osigurao je Pavelski, a tada su uslijedila dva gola gostiju. Prvo je pogodio Hossa, a zatim se u strijelce upisao Franzen.

Sharski su izjednačili vrlo brzo (Ehrhoff), a u igri gol za gol Zetterberg (Wingsi) i Cheechoo (Sharski) zaključili su drugi period - 4:4.
Meč je odlučen u trećem periodu u kojem su Michalek i Marleau i prelomili derbi u svoju korist. Sve što su gosti uradili do kraja je povratak počasni gol Rafalskog.
Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobjedu Atlante Thrashersa na gostovanju u Nashvilleu od čak 7:2, te trijumf Phoenix Coyotesa od 4:3 kod Calgary Flamesa. Devilsima je pripao komšijski obračun sa blijedim Islandersima, dok su Panthersi nadigrali Tampu na Floridi.

Rezultati
Buffalo - Carolina 3:1, Ottawa - Montreal 4:5 (pen.), NY Islanders - New Jersey 1:3, Washington - Boston 2:1, Tampa Bay - Florida 3:4, Nashville - Atlanta 2:7, St. Louis - Chicago 1:2, Minnesota - Anaheim 0:3, Calgary - Phoenix 3:4, Dallas - Los Angeles 3:2 (pen.), San Jose - Detroit 6:5


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.