Lokomotiv će nastupati u ligi
Navijači odaju počast

Svi klubovi su spremni pomoći

Lokomotiv će nastupati u ligi

M. Maksimović

Nakon katastrofalne nesreće u kojoj je poginula kompletna ekipa a Lokomotiva iz Jaroslavlja, stigla je reakcija ostalih ekipa. Velikan ruskog hokeja Slava Fetisov predsjednik Vijeća klubova pri Kontinentalnoj hokejaškoj ligi je izjavio kako su ostali klubovi spremni ustupiti igrače s ciljem da
Lokomotiv nastavi takmičenje.

''Mnogo je igrača odmah nakon nesreće izrazilo želju da pomogne Lokomotivu igračkim angažmanom. To najbolje pokazuje koliko su igrači u Rusiji povezani ali i o tradiciji našeg hokeja, rekao je nekada slavni bek SSSR-a. U skladu s tim, iz Lokomotiva stiže informacije kako će ova ekipa igrati ove sezone i da će što je potvrdio i Fetisov  ekipa Lokomotiva biti kompletirana za nekoliko dana

''Više od 30 igrača se javilo sa željom da nastupaju ove sezone za Lokomotiv. U toj grupi imamo nekoliko vrhunskih igrača, bivše trenere Lokomotiva. U trenutku ove strašne tragedije, ljudi su pokazali solidarnost, objasnio je Fetisov.

Jedan od rijetkih koji je ostao iz prve ekipe Lokomotiva je Bjelorus Ruslan Salei, koji je pukom srećom izbjegao smrt. I on je trebao biti u avionu, ali s obzirom da se putovalo u Minsk, Salei je odlučio svoje saigrače dočekati u Minsku, nažalost to se nije dogodilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.