Malkin najbolji strijelac i MVP Svjetskog prvenstva

Priznanja za odličnog ruskog hokejaša

Malkin najbolji strijelac i MVP Svjetskog prvenstva

Edmir Škorić

Ruski hokejaš Jevgenij Malkin proglašen je najkorisnijim, MVP igračem svjetskog prvenstva Elitne skupine u hokeju na ledu koje je okončano trijumfom ruske reprezentacije.

Makin je ujedno i najbolji strijelac prvenstva sa 19 bodova - 11 golova i osam asistencija. To nisu bile i sve nagrade za Malkina. Proglašen je i za najboljeg napadača prvenstva, a uvršten je i u najbolju momčad SP-a.

 

Najboljim golmanom proglašen je Slovak Jan Laca, dok je najbolji branič Zdeno Chara. U idealnoj momčadi su i ruski branič Ilija Nikulin, te napadači Norvežanin Patrick Thoresen i Šveđanin Henrik Zetterberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.