Martinak završio sezonu
Sezona za Radeka Martinaka je završena

NHL vijesti

Martinak završio sezonu

NY Islandersi će u nastavak sezone ući znatno oslabljeni. Naime, u utakmici protiv New Jersey Devilsa odigranoj u petak njihov startni branič Radek Martinek povrijedio je ligamente desnog koljena i propustiće ostatak sezone.

Da stvar bude gora i Doug Weight se noć kasnije protiv Atlante povrijedio i on će propustiti desetak utakmica. Martinak igra svoju osmu NHL sezonu, ali je je završio znatno ranije od planiranog.

Slovak u posljednjih pet godina ima velikih problema s povredama. Prošle sezone je odigrao 51 utakmicu, a propustio je 17 u nizu zbog povrede ramena, dok je sezonu ranije odigrao samo 13 utakmica. Dvije sezone prije propustio je 30 utakmica, a 2005. odigrao je samo 23 utakmice zbog povrede koljena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije