Milan Hejduk završio igračku karijeru

Kraj jedne velike karijere

Milan Hejduk završio igračku karijeru

Legendarni češki hokejaš Milan Hejduk objavio je kraj igračke karijere koju je proveo u dva velika kluba. 

Hejduk je karijeru počeo u Pardubicama, a 1998. godine stigao je u NHL u redove Colorado Avalanchea u kojem je ostao punih 14 sezona. Tri godine nakon dolaska u klub osvojio je i jedini Stanley Cup. 

U dresu Colorada odigrao je 1020 utakmica, po čemu je klupski rekorder, a postigao je 375 golova. Igrao je na poziciji desnog krila. 

Tri puta je igrao All-Star utakmicu. U dresu reprezentacije Češke osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Naganu 1998. godine, bronzu u Torinu 2006., te bronzu na SP u Baselu 1998. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije