Nagrade Malkinu i Ovečkinu

NHL priznanja

Nagrade Malkinu i Ovečkinu

Ruski hokejaši Evgeni Malkin (Pittsburgh Penguins) i Alex Ovečkin (Washington Capitals) dobiće nagrade za najbolje strijelce NHL-a, ligaškog dijela sezone.

Trofej Art Ross pripašće Malkinu koji je sakupio 113 poena (35 golova, 78 asistencija), dok će Ovečkin dobiti nagradu Maurice Richard za najboljeg strijelca (56), koji je imao i 54 asistencije što ga svrstava na drugo mjesto (110 poena), odmah iza saigrača iz reprezentacije.

Art Ross trofej do sada su osvajali Jaromir Jagr (2001.), Jarome Iginla (2002.), Peter Forsberg (2003.), Martin St. Louis (2004.), Joe Thornton (2006.), Sidney Crosby (2007.) i Alex Ovechkin (2008.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.