NHL: Drama u Edmontonu, Rangersi bolji od Kingsa

NHL: Drama u Edmontonu, Rangersi bolji od Kingsa

Edmir Škorić

Dva su susreta odigrana u noći s ponedjeljka na utorak u NHL-u. Prava drama odvijala se u duelu Edmontona i New Jerseyja... 

Edmondon je serijom pogodaka u posljednjoj trećini uspio da dođe do poravnanja. Devilsu su vodili sa 3:0 do posljednje trećine, a onda su u posljednjoj minuti s igračem manje spašavali i produžetak.

Jagr, Brunner i Ryder su bili strijelci za goste iz New Jerseyja u prvih 40 minuta, a onda je u razmaku od 46. do 54. minute domaćin uspio da preokrene pogocima Nugent-Hopkinsa, Ferencea, Perrona i Halla. 

Na penale je domaćin bio uspješniji. Eberle i Perron su realizirali penale za Oilerse, dok su Brunner i Clowe promašili. Ovo je za Edmonton bila premijerna pobjeda u novoj sezoni.

Brad Richards je s dva gola predvodio New York Rangerse u Los Angelesu (3:1). Jake Muzzin je bio jedini strijelac za Kingse, a osim Richardsa za goste pogađao je i Ryan McDonagh.

NHL liga, ponedjeljak:
Edmonton - New Jersey 5-4, penali
Los Angeles - NY Rangers 1-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.