Nihad Bašić na Svjetskom prvenstvu

Nihad Bašić na Svjetskom prvenstvu

Adnan Beganović

Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine odlučio je poslati brzoklizača Nihada Bašića na Svjetsko seniorsko prvenstvo u brzom klizanju (short track) koje će biti održano od 8. do 10. marta ove godine u Debrecenu (Mađarska).

Savez je tu odluku donio na osnovu Bašićeve trenutne forme i postignutih rezultata u ovoj klizačkoj sezoni. Mladi brzoklizač imao je uspješan nastup u Zagrebu prošlog vikenda, gdje je u konkurenciji najboljih brzoklizača iz regije osvojio srebrenu medalju i popravio lični rekord u disciplini na 500 metara, saopšteno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Bašić će biti i pratioc bh. tima koji će učestvovati na evropskom festivalu mladih (EYOF) od 16. do 22. februara ove godine u Brašovu (Rumunija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.